Bangkok – elämyksiä lapsille

Eläintarhat ja muut luontokappaleiden säilöt eivät ole enää meidän perheen suosituslistoilla. Moni paikka hehkuttaa luonnon hyväksi tekemäänsä työtä sekä sivistystä ja koulutusta aiheesta. Totuus sen takana saattaa olla ihan toinen. Poikkesimme tyttöjen anellessa kuitenkin jo toistamiseen Ocean World Bangkokissa. Haita ja uskomattomia akvaarioita. Menimme kun muutkin turistit. Eettisistä huolista huolimatta paikka on tehty todella hienosti; tunnelma on kuin meren syvyyksissä.

Martta-koira jäi tällä kertaa hyvään hoitoon Suomeen. Karvakaveria kovin ikävöidessä kävimme hotellin vieressä olevassa kissakahvilassa. Kahvilakulttuuri on täällä ihan omaa luokkaansa, laadukasta espressoa saa joka kadunkulmalta ja suodatinkahvia (onneksi) ei ole missään. 

Kuten jo aiemmin mainitsin, kulkeminen on Grab -sovelluksen ansiosta erinomaisen helppoa! Laittaa vain osoitteen tai kohdan kartalta minne haluaa ja saa lähes samantien auton rekkarin joka sinut noutaa. Muutama minuutti ja viileä auto on edessä. Ei neuvotteluita hinnasta, osoitteesta, kartasta tai mistään. halvalla hinnalla. Paikalliset taksit eivät kuitenkaan ole kilpailusta innoissaan, joten autoa ei kannata tilata taksitolpan kohdalle… Käytimme muutaman kerran pienellä matkalla myös Tuktukia eli mopotaksia pienimmän toiveesta. Hauska elämyksenä kerran tai pari, muttei toistuvasti. Bangkokin liikenne on himpun kaoottista, kuumaa ja erinomaisen saasteista.

Ihme kyllä kaikkien vatsat ovat kohtuullisessa kunnossa ja monia ihania, tuttuja ruokia on jo saatu nauttia. Tuoreiden hedelmien maku on uskomaton. Kaikki jotenkin ihmeen tuttua ja vähän väliä muistuu mieleen “ai niin tuo oli tuo juttu”. Pienimmälle kaikki on tavallaan uutta ja 5-vuotiaan uhma elää ja voi hyvin täälläkin. Muutoksen ja aikaeron tuoma väsymys näkyy iltaisin, joskin ihania oivalluksia ja tiimihenkeä tyttöjen välillä havaittavissa.

2 kommenttia

 1. Reeta sanoi:

  Suosittelisitko kuitenkin Ocean Worldia tällaiselle yksinäiselle aikuismatkaajalle joka ei halua tukea mitään epäeettistä?

  9.11.2019
  Vastaa
  • reissaaja sanoi:

   Jos ihan aikuisten oikeesti haluaa matkata eettisesti, niin eihän mikään tarina ja romantiikka auta faktaan, että hait ym älykkäät olennot. eivät kuulu akvaarioon… Mutta onhan tuo paikka hieno. Kukin saa itse puntaroida tunteet aiheen suhteen 🙂

   16.11.2019
   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.