Bangkokista Chiang Maihin – yöjunan taikaa

Oikeastaan siitä oli kyllä taika kaukana. Bangkokista on tunnin lento Chiang Maihin, kaupunkiin jossa asuimme aiemmin Taimin vauva-aikana. Lentäminen kun ei houkuta sentin vertaa, niin sain perheen vakuutettua että VIP-yöjuna olisi jotain mikä täytyy kokea. No koettu on.

Kyseistä yöjunaa mainostetaan tilaisuutena nähdä ihmeellinen maaseutu. Ottaen huomioon, että yöjuna lähtee iltakuudelta ja maassa tulee pilkkopimeää samaan aikaan, niin en nyt sanoisi että maisemia nähtiin.

Junalippu tulee hommata hyvissä ajoin, mielellään ainakin kuukausi ennen matkaa. Lippua ostaessa täytyy olla passi mukana. Ala- ja yläpedit ovat eri hintaisia. Meidän liput hommattiin Chiang Main ystävien kautta. 

Junan vaunut olivat tilavia ja oikein siistejä! Ilmastointi pohotti kylmällä ja vaunuemäntä päivysti, milloin kukin halusi että hän muokkaa istuimista sängyt. Junassa oli myös ravintolavaunu sekä vaunuissa kiertävä myyntihenkilö ruokalistat kainalossaan. 

Tytöt olivat kuin risteilyllä konsanaan. Ja ihme kyllä he nukkuivatkin koko yön. Me vanhemmat emme onnistuneet yhtä hyvin. Vaikka juna olisi kuinka modernisoitu sisältä, niin tekniikka ja raiteet eivät olleet päässeet tähän päivään. Juna sekä kolisi että klonksutti, heilui ja tärähteli. Sekä äänet että keikutus pitivät huolen unettomasta yöstä. Minulle matka oli lentomatkailua kivuttomampi, mutta joutunemme miettimään paluukyytiä Bangkokiin uudemman kerran.

Yksi kommentti

  1. Mummo sanoi:

    Kolkuttelee Suomenkin junat, mutta ei noin hienoa palvelua. Hillasta hyvä kuva.

    24.11.2019
    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.