Tytöt Krabilla

Päätimme Hillan ja Taimin kanssa, että jätämme Villen hommiin ja Papun vahdiksi, ja lennämme huokealla sisämaan lennolla Krabille! Tämä reissu tehtiin juuri ennen joulua. Viikko meren äärellä enemmän ja vähemmän suolaisissa vesissä!

IMG_6842

Majapaikaksi valitsimme rauhallisemmalla sijainnilla olevan Orange Tree Housen. Majapaikka oli erinomainen! Ensin asustin tyttöjen kanssa hyvin varustellussa ilmastoidussa pikkumökissä, mutta loppuviikosta vaihdoimme isompaan bungaloviin kun amme-kateus iski.

IMG_6841 IMG_6894 IMG_6812IMG_3127

Krabillahan on suurin nähtävyys (minunkin mielestäni) ne lukuisat huikean jyrkästi nousevat karstikivi-kalliot. Niitä on sekä merellä että mantereella.

IMG_6778 IMG_6786

Suurimman turistirannan Aonangin kohdalla meri on aika sameaa ja ranta täynnä minisimpukankuoria. Niitä toki oli tarpeellista kerätä aivan joka kohdassa suolaiset taskut täyteen, mutta niiden päälle astuminen ei ollut kovin ihanaa. Itse rantakatuhan on silkkaa krääsäkauppiasta ja ravintolaa. Joka kolmas vaalea ihminen kuului olevan Suomesta.

IMG_7008IMG_3169IMG_6987IMG_3130

Siispä äkkiä venettä alle ja saaria ihmettelemään. Painavahko reppu selässä, yksi napero rinterepussa ja viisivuotias -jonkinmoisessa näkökontrollissa sitten vain veneeseen!

IMG_6767 IMG_6768 IMG_6724 IMG_6906

“Äiti ota tää!”” Sun on pakko kantaa näitä (snorkkelit, märät vaatteet, 3000 simpukankuorta, molempien sandaalit, kauppakassi jossa vesipulloja ja evästä)!” ” Mä en muista minne jätin sandaalit!”.  Lämmintä ainakin 36 astetta ja vaatteet koko ajan hieman suolaisesta merivedestä tahmaiset tai märät. Olo ei ollut ihan notkein, mutta huikeat maisemat pyyhkivät mielestä hikisen olemuksen!

IMG_6916 IMG_6924 IMG_6908

Veneiltyä tuli sekä pitkähäntäveneellä että pikaveneellä osalle saarista. Tallattua tuli ainakin Raileyn niemellä, Bamboo -saarella sekä Phi Phin eri rannoilla. Mielestäni kävimme myös jollain muulla saarella, mutta se jäi hieman mysteeriksi. Tsunami jätti näihinkin paikkoihin jälkensä 10 vuotta sitten. Kaikenmoista rojua näkyi edelleen rannoilla ja lisäksi toimintaohjeita varoituksen tullessa. Merivesi oli saarien kohdilla erittäin kirkasta ja hiekka satumaisen valkeaa. Ja polttavaa. Kuten aurinkokin. Ensimmäistä kertaa täällä maassa poltin ihoni vaikka parhaani mukaan rasvailin ja liikuin Taimin kanssa varjoja pitkin.

krabi1IMG_7020

Tulipa tyttöjen uitua! Meressä mennen tullen, illasta majapaikan kivalla altaalla liskojen pitäessä laulusessioitaan sekä huoneen ulkoammeessa lyhtyjen valossa. Ei tarvinnut kovin pitkiä iltasatuja lueskella päivien päätteeksi.

IMG_7005IMG_3153

Matkan aikana tuli pohdittua, miten paljon sitä on alkanutkaan pelkäämään kaikkea lasten myötä. Lentopelko nyt on ollut aina vahvana olemassa, sitä ei helpottanut ainakaan Hillan seikkaperäiset pohdinnot kuinka sitten toimimme KUN kone putoaa ja lukuisat kysymykset pelastautumisohje -plakaatista. Lennot olivat kyllä ehkä tasaisimmat ikinä, kiitos AirAsian. Surullisista lentouutisista huolimatta valitsisin ko. yhtiön toistekin.

IMG_7058

Merellä jonkinmoisessa aallokossa melkoista vauhtia pikaveneessä heiluessa tytöt kainalossa koin myös ensimmäistä kertaa meripelkoa. Samoin iski pieni kauhu kun tuli viskattua Hilla pelastusliivissä snorkkeli päässä yksinään mereen veneestä. Toki siellä ui jokunen muukin aikuinen. Hyvin tyttö siellä sätki kalojen seassa hymy leveällä!

IMG_6967IMG_6959

No, ainakin jotain jännitteitä on hävinnyt tämän kolmen kuukauden aikana; ei ahdistanut pätkääkään ajella vasemmanpuoleisessa liikenteessä vuokraskootterilla!

IMG_6753 IMG_6730

3 kommenttia

 1. Eira sanoi:

  Teillä on ollut hieno viikko.

  4.1.2015
  Vastaa
 2. Vaari sanoi:

  On teillä hienot jutut!!! 🙂
  Täällä vaan kiemurrellaan vesisateen ja pakkasen välimaastossa…

  5.1.2015
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.