Fiilistelyä

Saimme hiljattain vuokraamamme talon tarkemman osoitteen. Googlen Streetviewillä ei ymmärrettävästi päässyt ihan pihaan katsomaan, mutta ainakin pystyi “ajelemaan” pitkin katuja. Vaikka kyseessä on noin 700 000 ihmisen asuttama kaupunki, kuvien perusteella se on äkkiseltään kuin ison iso Toijala. Talot eivät ole kovin korkeita ja mainoskylttien esillepanoa, saati terassien ulkonäköä, eivät ilmeisesti säätele samanmoiset kaupungin järjestyssäännöt kuin täällä. Maisemissa katunäkymissä näkyy niin elementti- että tiikkitaloja kuin huikeita temppeleitäkin. Aivan kaupungin likellä on myös peltomaisemaa tolkuttomasti. Ja tietty vuoristo! Jonkinlainen mielikuva maisemista on jo muodostunut, kerromme sitten pitääkö paikkansa.

Wikipedia kertoo että Chiang Mai on Pohjois-Thaimaan suurin kaupunki. Koko provinssin väkiluku on yli 1,5 miljoonaa ja Chiang Main kaupunkialueen lähes 700 000. Chiang Mai onkin Thaimaan toiseksi suurin kaupunki. Hui, sinne sitten päädymme sunnuntaina ihmettelemään.

palatsi
Kuva lainattu www.thenettraweller.com

 

vuoria
Kuva lainattu https://ssl.panoramio.com/photo/5207119

Olin kuvitellut, että kun saamme talon pakettiin, niin sitten ehdimme vain pakkailla, ulkoilla ja huilailla maalla nämä muutamat päivät. No, kuten jokaisessa muutossa, oletan, syntyy jokunen viimetinganroina-niminen laatikko. Ja kun on kerran alustavasti pakannut, niin se varsinainenkin täytyy jossain kohtaa suorittaa. Viime päivät on nyt sitten siirrelty laatikoita varastoon, pakattu, purettu, punnittu ja henkisesti puntaroitu, mitä oikeasti kannattaa raahata toiselle puolelle maailmaa. Moni ystävä ja sukulainen on tehnyt vielä-ehtii-soitella -puhelun, ja neidit ovat kaiken kaaoksen keskellä vaatineet oman aikansa. Papu matkasi tänään hyvään hoitoon pariksi viikoksi, ja apteekista ja kaupasta napattiin vielä jotain nälän ja kivun hoitoon, jos tulee hiki. No, huomenna on ohjelmassa vain perhe ja matkalaukut. LEPO!

SONY DSC

Taimi täytti tänään hymyillen puoli vuotta. Juhlistimme sitä ja viimeistä iltaamme Suomessa nauttimalla isäntäväen tekemän erinomaisen illallisen ja rantasaunalla saunoen. No joo, pakko myöntää että olihan tässä lepoa tuon verran 🙂

 

Kommentoi ensimmäisenä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.