Herkkuja pöytään!

Jos nopeasti pitäisi sanoa, mitä ensimmäisenä tulee mieleen lähialueista, on tuoksut. Ehkäpä se on tämän kostean ilmaston aiheuttamaa, että joka tilassa, sisällä ja ulkona tuoksuu jotenkin voimakkaammalle vähän kaikki. Sekä hyvässä että pahassa. Useimmiten tuoksuu ruoka, sillä sen ympärillä täällä tämä elo tuntuu pyörivän.

Ensimmäisen viikon aikana kokkasimme vimmatusti tuttuja sapuskoja kaasuliedellä, jotta saisimme vatsakipuiset tytöt syömään edes jotain. Lähellä on useampi erinomainen marketti ja ruokakauppa sekä lukuisia kioskin tapaisia joista ostaa syötävää. Oma lukunsa on fresh market, eli läheinen tori, missä myydäänkin sitten aivan kaikkea.

kuva (32)kuva (29)

Kaikki maut eivät ole ihan heti auenneet, vaikka mielestämme söimme Suomessakin rohkeasti kaikenlaisia keittiöitä. Joka tapauksessa ruoka on erittäin tuoretta, osti sen mistä hyvänsä. Ja hyvää. Samoin kuin kotimaassa arvostaa oman maan perunoita, maistuvat täällä kaikki hedelmät ja muut aivan käsittämättömän hyviltä. Lasten mieleen ovat erityisesti minibanaanit, minimandariinit ja hunajameloni.

kuva (28)kuva (31)

Vauvan pöperöt tuottivat alussa eniten päänvaivaa, joskaan kenenkään ravitsemus ei mene piloille vaikka viikko jos toinenkin menisi perunalla ja riisillä. Ensimmäisen viikon vatsavaivojen kanssa ei ollut oikein virtaa kokkailla monipuolisesti, ja olikin helpotus kun löytyi joitain valmisruokia. Kuvassa onkin sitten liki koko paikallinen valikoima. Hinnat ovat täkäläisittäin erittäin kalliita, suurinpiirtein saman mitä Suomessa. Taimi on osoittautunut täällä melkoiseksi hyvän ruoan ystäväksi, joten nämä pehmeät pöperöt jäävät nyt vain retkien eväiksi kuumuuden kestävyyden vuoksi. Paremmin uppoaa kaikki mikä muillekin, kunhan jaksaa vähän soseuttaa!

006

Nyt kun takana on 15 päivää uudessa maailmassa, ei oman keittiön liesi ole kauheasti pauhannut. Ulkona syöminen on sekä kiinnostavaa, helppoa että jopa huokeampaa kuin kotona sapuskan virittäminen. Muutamalla eurolla syö koko perhe vatsat pullolleen herkkuja, jotka valmistetaan tuoreista raaka-aineista aivan nenän edessä! Ravintoloita riittää, ja perinteisen aasialaisen keittiön lisäksi saa vaikka perunamuusia ja lihapullia jos on tarvis. Hauskaa annoksissa on maun ohella myös se, miten ne asetellaan tarjolle!

WP_20141021_005 WP_20141021_006

 

5 kommenttia

 1. Eira Lamsijärvi sanoi:

  Siellä osataan laittaa kaikki kauniisti tarjolle.

  21.10.2014
  Vastaa
  • Terhi sanoi:

   Todella osataan, joskin siihen menee myös hiukka enemmän aikaa kuin olemme suomessa tottuneet annoksen vuoksi odottelemaan! Täytyy oppia jättämään kiireen tunne taakse ja nauttia kahvi jossa on kermalla taiteiltuja hahmoja, vaikka sitä joutuisi tovin vartoomaan…

   22.10.2014
   Vastaa
 2. Eve sanoi:

  Voisin uskoa et noi annokset uppois meidänkin tytöille, minusta nyt puhumattakaan…ai että kun alkoikin tehdä mieli thaimaalaista ruokaa.

  21.10.2014
  Vastaa
 3. Mauri sanoi:

  Just joo, on se kiva katsella täällä pimeessä ja kylmässä Suomessa, kuinka toiset vaan pupertaa minibanaania ja kaikkia muita etelän eksoottisia hetelmiä. Leikki sikseen olemme yllättyneet että siellä on yllättävän siistejä kauppoja, ei näytä erottuvan yhtään meidän kotoisista marketeista. Toki nyt näkee ettei olla Forssan sittarissa, hylllyjen valikoima on hiukan paljon erinäköistä. Itsekkin usein mietin esim. miltä hedelmät maistuisivat, jos pääsisi poimimaan ne lähes kypsinä puista, siellä teillä tilanne varmaan on sen kaltainen. Ymmärrämme tietenkin ettei niitä nyt ihan suoraa puusta poimita, mutta ovat kuitenkin lähes tuoreita verrattuna siihen mitä täältä voi kaupoista ostaa. Varvarin torppari ei tiedä kumpaa teille nyt pitäis toivottaa hyvää syksyä vai hauskaa kesää, mutta toivotetaan nyt vaikka molempia. Todella ilo lukea tekstejä ja katsella teidän laittamia kuvia, kun itse ei ole tullut käytyä postilaatikkoa kauvempana, Tampereellekin lähtöä suunnitellaan melkein viikko etukäteen. Edelleen pidämme rohkeana vetona, kun lähditte niin pitkälle reissulle pienten lasten kanssa. Hyvää jatkoa teille, tekstiä ja kuvia odotellen. T. Varvarin torpanväki.

  21.10.2014
  Vastaa
  • Terhi sanoi:

   Heh, ajattelinkin että siistit kuvat marketeista yllättävät jotkut! Saattoi yllättää hieman itsenikin; lähikaupasta löytyy jopa Waasan näkkäriä ja mustikkahilloa! Täällä on mielenkiintoisella tavalla läsnä eräänlainen vanha maailma suitsukkeineen ja temppeleineen sekoitettuna erittäin moderniin elämään esimerkiksi kännyköiden, muodin ja facebookin kera. Useampikin vanha mummo on halunnut ottaa lapsistamme kuvan, niin taskuista napataankin esille älypuhelin!
   Ja mitä tulee hedelmiin, kyllä ne vaan on ihan erilaisia kuin matkustettuaan viikkoja Suomalaiseen ruokakauppaan. Villen toimistolta saimme maistaa henkilökunnan omalta pihalta poimimia banaaneja ja maku oli uskomattoman hyvä.

   22.10.2014
   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.