Muang On luolat

Ajellessa noin 30 km itäänpäin Chiang Maista löytyy erikoinen vuori ja pienen pieni sisäänkäynti luolaan. Kunhan ensi kiipeää n. 180 porrasta posket hehkuen. Luolan ja alueen ylläpitoon veloitetaan ulkomaisilta portaiden juurella 30 bahtin maksu. Me saimme paikallisten hinnan 20 bahtia ilmeisesti koska valkea, kalju vauva oli matkassa ja tervehdimme tuttuun tapaan thain kielellä.

SONY DSC SONY DSC

Ylhäällä luolan suulla oli huikea näköalatasanne. Taimi rintarepussa alkoi jälleen arvelluttaa todella ahtaanoloiseen jyrkästi alaspäin viettävään koloon meneminen. Mutta ei sitä nyt enää voi perääntyä kun on kiivennyt 30 asteen kelissä hemmetisti portaita sen vuoksi. Hilla oli aivan liekeissä vuokratun taskulamppunsa (20 baht) kanssa menossa maan alle.

SONY DSC SONY DSC

Olihan hiukka portaita. Ja melkoisesti jännitystä koska Taimi sylissä ei meinaa oikein nähdä mihin astuu. Jotkut kohdat oli mentävä liki ryömien ja kaiteet lienevät ainakin suomalaisittain erittäin laittoman pienet.

20150116_083133385_iOS SONY DSC SONY DSC

Jonkinmoinen tarina kertoo, että joskus muinoin burmalaisten miehittäessä tämänkin kylän paikalliset keräsivät omaisuutensa ja perheensä ja asuivat luolissa kunnes levottomuudet olivat ohi. En osaa edes kuvitella miltä tuntuisi asua maan sisällä sen aikakauden valaistuksilla pidempiä aikoja.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Luola oli valtava. Eräässä kohdassa seinää kerrottiin olevan dinosauruksen fossiili.  Maan alta löytyi lukuisten monumenttien lisäksi liki 10 metrinen buddhan patsas. Vaikuttavaa, kun huomioi miten hatarilla portailla kaikki siihen vaadittava sementti on tuotu ämpäri -tekniikalla alas luolaan.

SONY DSCSONY DSC

Yllättävää, ettei siellä ollut laisinkaan kylmä! Ja miten hyvin oli ilmaa, ottaen huomioon että pieni sisäänmeno-aukko lienee ainoa väylä sekä ihmisille että hapelle maan alle. Alueella on kilometrin päässä useampia kuumia lähteitä, olisiko niillä sitten vaikutusta. Hieno paikka!

SONY DSC SONY DSC

Yksi kommentti

  1. Mauri sanoi:

    Mahtava paikka ainakin se onkalo missä on paljon ihmisiä. Jyrkiltä näyttää portaat, mitkä alaspäin vievät, toi ne kai ylöskin. Sai siinä tyttöjen kanssa varmaan tarkkana olla. Kyllä olis meikän jäänyt paikka näkemättä, en pidä ahtaista paikoista varsinkin jos ne on maan uumenissa. Joskus on tarvinnut käydä tossa omassa kaivossa, ei ollut ollenkan kivaa vaikkei siellä edes ollut vettä. Uusia teidän seikkailusta kertovia juttuja odotellen terveisin Varvarin torpan väki.

    27.1.2015
    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.