Pakkaamisesta

Mitä kaikkea pieni perhe ja koira tarvitsevat vuoden aikana? Uskoakseni meillä on kolme maksimissaan 20 kilon laukkua ja käsimatkatavarat täytettävissä. Lisää haastetta aiheeseen tuo se, että ne kaikki tavarat täytyy jaksaa myös raahata toiselle puolen maailmaa, lisähöysteenä kaksi pientä lasta, lastenrattaat ja ehkä turvakaukalo.

Vuokraamme Chiang Maista talon kalustettuna, mikä tarkoittaa lähinnä että on sängyt, sohvat ja ihan liikaa rypytettyjä vihertäviä tai persikanvärisiä satiiniverhoja. Pelkästään keittiö- ja taloustavaroita joudumme hankkimaan melkoisesti, lisänä Taimin tarvitsemat syöttötuolit, pinnasängyt ja sen semmoiset.

Todellisuudessa ihminen pärjää kovin vähällä, eikä vuoden ajaksi ole kovin viisastakaan ostella tuhottomasti tavaroita. Toisaalta reissusta on tarkoitus myös nauttia, ja siihen liittyy tällaiseen länsimaalaiseen yltäkylläisyyteen tottuneella mikroa, itkuhälytintä, leluja, jne… Ellemme sitten koe henkistä havahtumista ja ymmärrä olla täyttämättä ympäristöämme tavaralla. Lapsillekaan ei tarvitse ihan jokaista vastaantulevaa muovivempainta ostaa vaikka miten osaisivatkin käyttää koti-ikäväkorttia, ja vaikka hintaa olisi 0,01€. Ja minneköhän ne sitten ensi vuonna hukataan, kun on kotiinlähdön aika? Ajattelin jo hieman, josko paikallinen lastenkoti tai muu vastaava taho ottaisi vastaan. Jospa sitä tekisi jotain hyvääkin pienesti, eikä siskoni sanoin vain “leikkisi siirtomaaherraa”.

Kommentoi ensimmäisenä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.