Rokotuksia ja hakemuksia

passia

Nyt sitten tapahtuu joka päivä! Eilen istuimme Tampereen kaupungin rokotuksista vastaavan lääkärin vastaanotolla kuulemassa kuinka monta sataa hurahtaa tarvittaviin rokotteisiin. Ja niitähän riittää! Aikuisille ristiin rastiin jäykkäkouristus, hepatiitti A ja B, kolera, lavantauti ja Japanin aivokuume. Miehelle ehkä myös malaria mahdollisen reissaamisen vuoksi. Lapsille samat setit hieman eri kaavalla ja ajoituksella, ja lisäksi lähete lastenpolille tuberkuloosikokeita ja rokotteita ajatellen. Huh.

Ja jotta varmasti olisi pakkaamisen ohella haastava kuukausi luvassa, niin Taimi saa vielä normaalin rokotusohjelman mukaisesti tukun rokotteita viisikuukautisneuvolassa, ja juuri ennen reissua täyttäessään puoli vuotta MPR-rokotteen. Loput selvitellään paikallisen neuvolakulttuurin mukaisesti ja kotimaahan palatessa vieläpä tehosteita edellisiin. Voihan piikki!

Tänään aamu alkoi ajanpuutteesta hermostuneina lasten pakkaamisella autoon ja hurauttamalla Verkkokauppaan helppojen passikuvien toivossa. No, olihan se helppoa! Meni oikein 4 minuuttia ja kuvat kuoressa ajelimme jo kohti poliisilaitosta. Siihen vaivaan (automatka) ja hintaan (2€) kannatti kyllä ajella, suosittelen lämpimästi!

Kommentoi ensimmäisenä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.