Saksa, Lyypekki

Viikkoon mahtui kaikenmoisia hankaluuksia liittyen autonhankintaan, paperihommiin ja majoittumisiin. Onnistuimme kuitenkin hankkimaan auton ja päädyimme sillä Saksan puolelle Lyypekkiä ihmettelemään. Matkalla yövyimme monien seikkailujen jäljeen tienvarren hotellissa, joka oli kuin paluu 90-luvun alkuun. Alunperin varatut kaksikin paikkaa menivät ohi varausjärjestelmän virheen ja toisessa paikassa respan mummon kamaluuden vuoksi. Kolmelta yöllä oli mukava vihdoin kantaa muksut autosta ja päästä peiton alle. Tanskasta Saksaan ajellessa tuli eteen myös tunnin mittainen risteily köyhän miehen ruotsinlaivalla.

saksa_lyypekki_WP_20150923_042

SONY DSC

saksa_karlsruhe_IMG_20150925_134547

SONY DSC

Kaikilla alkanut flunssa ja auton kilpiin liittyvä paperisirkus verottivat sen verran aikaa, ettei nähtävyyksiä koluttu. Otimme huoneen vanhan kaupungin keskustasta ihastuttavien pikku kujien keskeltä. Hieman kävelyä raikkaassa ilmassa. Lyypekin vanha keskusta, kuten moni muukin paikka saksassa löytyy Unescon maalmanperintökohteiden listalta. Kannattaa piipahtaa tulevaisuudessakin. Herttaisia taloja, kirkkoja, satamia ja toreja.

SONY DSC

saksa_lyypekki_IMG_20150925_095414

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

2 kommenttia

 1. Arjaleeakallio sanoi:

  Minä olen ollut tuolla, kävin Lyypekissä 2 kertaa viikossa vuoden ajan laivalla ollessani ja toinen kerta oli vapaata koko päivä. Olen kiertänyt vanhankaupungin moneen kertaan. Samoin Taikku, Anni ja Sanni olivat siellä eräällä matkallani. ( Taikku poltti salaa tupakkaa laivassa!! ) Todella kaunis paikka. Ehdittekö nähdä luostaria ja kirkkoa?

  28.9.2015
  Vastaa
 2. Eira sanoi:

  Saksalle tyypillisiä taloja,hienoja kapeita katuja.

  29.9.2015
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.