Tanska, Kööpenhamina

Olihan pitkä lento. Mutta meni niin hyvin kuin voi tällä kokoonpanolla mennä. Ohi on.
image

image

image

Kööpenhaminan lentokentällä iski vastaan miellyttävän raikas, joskin kivuliaan kylmä ilma. Vain 15 astetta. Hilla hetken panikoi että hengitys jäätyy. Kyllähän noin 20 asteen ero tuntuu äkkiseltään. Tytöille hankitut toppatakit ylle ja taksiin laukkuvuoren kera.
image

Saavuimme melko väsyneinä Airbnb:n kautta vuokrattuun asuntoon keskustan likellä. Oiva valinta. Täällä on tilaa ja pienen tytön huone leluineen vapaasti käytössä. Ahkerista leikeistä huolimatta Taimi herätti aamulla jo klo 3 yöllä, olihan Thaimaassa jo klo kahdeksan . Rytmin muuttuminen vienee aikansa. Näkeepä auringonnousuja.
image

image
image

image

Ystävä tuli avuksi auton hankinnassa, ja sillä välin kun Ville oli testaamassa menopelejä, kävin tyttöjen kanssa bussilla keskustassa ihmettelemässä. Erittäin kivan näköistä ja oloista näin äkkiseltään! Siistiä.
image

image

image

image

image

Puolen maapallon halki matkaaminen pitkästä aikaa herättää monenmoisia ajatuksia.

Negatiivisia mm. ihmisten tyrmäävä kylmyys ja hymyttömyys. Vuodenaikaan liittyvä kylmyys. Kaikki on kallista. Ja sanoinko jo että palelee niin että sattuu?

Positiivisia juttuja mm. ilman ja ympäristön puhtaus ja raikkaus. Hanavesi. Tiskikone. Mahdollisuus ulkoilla ilman tukalaa oloa, kunhan vain ensin totutaan lämpötilaan. Tuttuja juttuja ruokakaupassa. Tumma leipä ja suolakurkku. Reippaat tytöt jotka jaksavat vaihtaa maisemia ilman suurempia kitinöitä.

Huomenna suunta kohti Saksaa!

2 kommenttia

 1. Vaari sanoi:

  På väg hem… nakki ja muusi! 🙂

  23.9.2015
  Vastaa
 2. Merja Turunen sanoi:

  Tervetuloa Eurooppaan!Kiitos Terhi ihanista, värikkäistä, konkreettisista ja mieleenpainuvista kirjoituksistasi, joita olen lukenut pitkän matkanne aikana eläytyen kuin itaekin olisi ollut vapaamatkustajana.Ihailen rohkeuttanne ja elämäntapaanne. Toivon koko perheelle erinomaisen mukavaa syksyä!

  28.9.2015
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.