Moobaan Siwalee Rajapruk

Asuinalueemme, moobaan, on nimeltään Siwalee Rajapruk. Omakotitalot ovat täällä näemmä useimmiten vartioiduilla, järeästi aidatuilla alueilla. Siitä en ole ihan varma miltä asioilta täällä ollaan suojassa, mutta onpahan turvallinen tunne. Sisäänajoväylällä on aina pari leveästi hymyilevää mutta tiukkaa vartijaa, jotka nöyrimmin kumartavat asukkaita, mutta portit sulkeutuvat visusti oudoilta, jollei ole asiallista lupaa tulla. Vierailijat kirjoittavat jonkinmoisen vierailupassin alueelle. Meiltä puuttuu jostain syystä vielä talon leima, jolla saamme annettua kulkulupaa muille.

SONY DSC

Ville testasi tänään läheisen kaupan ilmaista kotiinkuljetuspalvelua, koska skootterissakin on rajansa, ainakin meillä. Kaupan pojilla oli vaikeuksia päästä Villen perässä alueelle, kun heiltä puuttui henkkarit. Saimme kuitenkin sapuskaa ovelle saakka kun tarpeeksi hymyjä vaihdeltiin.

SONY DSC

Talomme on aivan alueen hermokeskuksen eli clubhousen lähellä. Clubhousella sijaitsee ikäänkuin alueen toimisto, jossa asioida asumiseen liittyvissä seikoissa. Alueella näyttäisi olevan paljonkin kansainvälisiä asukkaita, mutta clubhousella ei englantia ole tähän mennessä osannut oikein kukaan. Klubitalolta löytyy terassialuetta (ei juoma-sellaista), suihkulähdettä, pieni leikkipuisto, kuntosali sekä uima-allas kera saunan! Lämpötiloja emme ole vielä testailleet. Asukkailla on näiden palvelujen rajaton käyttö. Allas on ehkä paras juttu tähän mennessä meidän perheelle, vaikkei sen vesi olekaan virkistävän kylmää. Taimin kanssa kävimme tänään testaamassa altailla illan tunnelmavalaistuksen ja veden lämmön.

IMG_5478 IMG_5479 IMG_5480 IMG_5483

Meidän sivukujalla Soi 6 on neljä taloa. Tontit ovat pieniä, ehkäpä noin 400 neliömetriä. Naapurien pihoihin ei viidakkomaisen kasvillisuuden ja korkeiden muurien vuoksi näy juuri lainkaan. Pihakuvista saa hieman väärän kuvan, että täällä olisi viidakkoa. Asia on kuitenkin päinvastoin, kadut ovat matalien kasvien ja betonilaattojen peitossa. Kadut ja kujat ovat erittäin siistejä ja huoliteltuja, kaikkialla on kaunis ja kattava valaistus. Pimeä tulee kuuden jälkeen todella nopeasti ja on tosi pimeää.

kuva (26)

Talosta löytyy pari kerrosta, kolme makkaria, kolme vessaa/kylppäriä, iso olohuone/ruokasali sekä surkeahko keittiö. Surkea siinä mielessä, etten edelleen käsitä miten täällä ihmiset tekevät ruokaa. Tai säilyttävät sitä. Vai tuodaanko kaikki aina tuoreena ja tehdään heti kaasuhellan voimin? Tilaa ei ole oikein millekään, ei ruoan säilytykselle saati kodinkoneille. Tai ainakaan länsimaiseen tapaan. Jääkaappi on olohuoneen puolella, pyykinpesukone keittiössä. Sekin tulisi kuulemma siirtää ulos, kun ei ilmeisesti kukaan pyykkää sisällä. Harkitaan!

Pyykkipuuhissa on sellainenkin hauska juttu, että täällä viedään tuollaisella isolla pyörällisellä telineellä pyykki kuivumaan kadulle portin eteen. Pihoissa on istutettuna niin paljon puita aurinkovarjoiksi, ettei paiste pääse pihaan. Ja pyykki ei oikeasti kuivu varjossa tai sisällä, testattu on. Siellä meidänkin perheen kalsarit jo heilui kadun varrella. Pihat ovat oikein siistejä, paitsi tuloväylillä, joihin autot ajellaan, on sitten jos jotain roinaa, luutaa, pyykkikoppaa ja kenkää. Se, mitä me suomalaiset pitäisimme takapihalla näyttäisi olevan täällä etupihan tamineita.

kuva (27)

Ihmettelin aiemmin, miksi täällä ollaan niin ihastuneita kaakeliin, ja sen kyllä ymmärtää kun täällä on asunut jo neljä päivää. Tämä ilmasto! Täällä ei yksinkertaisesti kestä oikein mikään materiaali tätä kosteutta ja kuumuutta. Kaikki puuaines on liki lahoa, kuten pihakeinu. Keittiöissä on kivitasot ja muutamien komeroiden ovissa on edelleen suojamuovit päällä, samoin rosterisen liesituulettimen huuvassa. On siis olemassa selitys kaikelle muoviroinalle mitä täällä näkee. Keittiön metallisissa aterimissakin on useassa ruostetta. No, nautitaan nyt sitten kaakelista! Pehmeä matto on hommattava olohuoneeseen, ettei Taimi-parka hakkaa päätään laattaan. Ilmastointilaitteita on kolme ja ne ovat erittäin tehokkaita, täytyy opetella säätelemään, ettei oltaisi enää koko aikaa flunssassa.

Ostettavaa näin alkuun on jonkin verran, joskin koko ajan pohdimme, kannattaako vuoden vuoksi hommata jokaista vimpainta mitä kotona. Ostoslistalle lähti kuitenkin arkea helpottamaan blenderi mm. vauvanruokien tekoa ajatellen sekä vedenkeitin. Hanoista ei tule kuumaa vettä, muuta kuin suihkuista lämmittimen ansiosta. Tiskiveden lämmittely kaasuliedellä vaikuttaa sekin jotenkin hölmöltä. Vielä uupuu muun muassa pinnasänky ja syöttötuoli, paistinpannua ym. Lapsille kertynee pihalelua ja muuta taminetta, onhan se leikki lapsen työtä. Kovin montaa lelua ei matkaan mahtunut, ja nuorimmalle kelpaa onneksi vaikka rapiseva pussi viihteeksi. Shoppailusta vielä sen verran, että täällä on myös aktiivista kierrätyshenkeä, tavaroista pääsee kuulemma myös helposti eroon suosituilla pihakirppiksillä. Autot ja mopot ovat yllättävän arvokkaita, mutta niiden arvo ei laske samaan malliin kuin Suomessa.

SONY DSC

Blogin päivitys otti hieman aikaa, nyt aamusta yllättäen netti toimiikin paremmin. Hilla katselee Muumeja levyltä. Ville otti Suomesta tikulle mukaan jonkinmoisen valikoiman lastenohjelmia ja leffoja, YLE Areenastakin näkee jotain täälläkin saakka. Meillä on nyt ensihätään nettitikku, jonka tehot ovat hieman hatarat. Telkkari on hieno, mutta meiltä ilmeisesti puuttuu digiboxi. Onneksi minun ei tarvitse uhrata näihin asioihin ajatustakaan, Ville hoitaa!

 

4 kommenttia

 1. Eira Lamsijärvi sanoi:

  Kulttuurit on erilaisia ja tosiaankin lämpö määrää monet asiat toisin kuin täällä. Varmaan sikäläiset ihmetteleisivat kovasti meidän tapoja jos tulisijat Suomeen. Hauskoja tapoja , kuten pyykin kuivaus.

  12.10.2014
  Vastaa
 2. Heli sanoi:

  Saisiko jostain vuokrattua/lainattua tai edullisesti vaikka toisen jääkaapin jonnekin elämää helpottamaan? Vai mahtuisikokaan teille? 🙂 Ihana lukea tätä blogia!! Terkkuja!

  12.10.2014
  Vastaa
  • Terhi sanoi:

   No niin, nyt pääsee vastailemaankin! Elikäs jääkaappi on kunnollisen kokoinen, draamailuni käsitti lähinnä noita kuiva-aine ja astia-kaappeja. Hommataan varmaan joku apupöytä tai lipasto olkkarin puolelle niin eiköhän tämäkin länsimaalainen kriisi ole ohi 🙂

   16.10.2014
   Vastaa
 3. Vaari sanoi:

  Mukava lukea teidän juttuja. Täällä kyllä joka päivä tarkastetaan, että onko mitään uutta…

  12.10.2014
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.